O nas

Za več kot 400 src, ki utripajo v istem ritmu – z in za podjetje, ki ga gradimo in upravljamo srčno ter predano vse od davnega leta 1869, ko je vizionarski doktor Karl Henn zajel vodo, iz katere je nastala prva ustekleničena mineralna voda pri nas. Danes kupcem ponujamo široko družino proizvodov raznovrstnih blagovnih znamk.

Prav posebno mora biti podjetje, ki živi že 155 let in je še vedno v odlični kondiciji. Ne samo posebno – biti mora kakovostno, skrbno do svojih zaposlenih, odgovorno do svojih kupcev in ... ja, srčno. Vse to vodi delovanje Radenske Adriatic in soustvarja njeno ime doma in po svetu. Kot eni od največjih proizvajalcev mineralne vode razreda premium v regiji Adriatic smo ime »radenska« spremenili v generično ime za kar vso mineralno vodo v tej regiji. Videti je, kot da druge blagovne znamke sploh ne obstajajo več – je torej treba o kakovosti našega vodilnega proizvoda povedati še kaj ali pa smo vam s tem povedali že skoraj vse? Vendar ne počivamo na lovorikah. Svojo osrednjo ponudbo naravnih mineralnih in izvirskih vod dopolnjujemo z raznovrstnim portfeljem vod z okusom in brezalkoholnih pijač, med katerimi ima posebno mesto Ora.

Danes je Radenska svetovno poznana blagovna znamka, ki se vedno odziva na spremembe in trende. Neoporečna bogastva narave spreminjamo v tržno zanimive proizvode vrhunske kakovosti, hkrati pa odgovorno skrbimo za družbeno in naravno okolje, v katerem delujemo.

Leta 2015 je Radenska postala del Skupine Kofola, češko-slovaške družbe, ki spada med vodilne proizvajalce gaziranih pijač v srednji Evropi in ima sedem proizvodnih obratov na petih evropskih trgih. Leta 2016 se ji je pridružilo še hrvaško podjetje Studenac, ki je portfelj proizvodov in ponudbo razširilo s številnimi novimi blagovnimi znamkami.

Kot podjetje z dolgo tradicijo, ki sega vse v 1700. leta, po nekaterih podatkih pa vse v rimske čase, je Studenac močno okrepil naš položaj na hrvaškem trgu. Njihova paradna pijača, Lipički Studenac, je bila namreč tako kot Radenska v Sloveniji dolgo edina mineralna voda v državi. Takšna, ki jo poznajo in imajo radi vsi.

Skladni in dopolnjujoči pa niso samo naši proizvodi, temveč so takšne tudi naše vrednote – kupcem ponuditi kakovostne pijače na osnovi naravnih danosti.

Z absolutno podporo krovne družbe smo na hrvaškem trgu prisotni tudi s podjetjem Radenska Zagreb d.o.o. in še naprej več kot uspešno skrbimo za svoje blagovne znamke ter odpiramo svoja tri srca novim članom naše številčne družine proizvodov.

Radenska Adriatic je krovna korporativna znamka, ki združuje srca naših podjetij v Sloveniji in na Hrvaškem in kaže željo po povezovanju vseh sodelavcev v regiji v eno veliko družino – s tremi srci.

Preberite več Zaprite