Aktualno
Aktualno
13. avgust 2018

Letošnja sezona visoko presegla pričakovanja

Letošnja sezona visoko presegla pričakovanja

Skupina Kofola je v prvih šestih mesecih letošnjega leta izboljšala vse gospodarske kazalnike. Izključujoč poljski segment se je prodaja Skupine povišala za 7 %, vključno s Poljsko pa zrasla za 1,9 %. Skupina je povečala poslovni dobiček za 113,7 %, ekonomski kazalnik EBITDA pa se je zvišal za 25,9 %.

Gonilna sila letošnje uspešne sezone v prvi polovici leta je bila Češka republika, ki je svojo prodajo v primerjavi z enakim obdobjem kot v lanskem letu, presegla kar za 8,9 %. Na Slovaškem je bila rast prodaje 4,1-odstotna, na Poljskem pa je Skupina zabeležila 19,3-odstotni padec prodaje med trgovskimi blagovnimi znamkami, medtem ko so lastne blagovne znamke ohranile pri prodaji svojo stabilnost.

Največje povpraševanje je bilo po znamkah Kofola, Rauch, Vinea in Rajec. Najvišjo prodajo, kar za četrtino, pa je v primerjavi z enakim obdobjem kot lani dosegla znamka UGO.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".
Več o tem.