Aktualno
Aktualno
14. julij 2016

Medalje za pijače Radenske

Medalje za pijače Radenske

Strokovna komisija tudi tokrat med močno konkurenco na slepih testih prepoznala vrhunsko kakovost, ki jo prinašajo tri srca

RADENCI, BORAČEVA – Pijače Radenske so tudi letos na 20. mednarodnem ocenjevanju sadnih sokov, pijač in embaliranih voda osvojile vrsto medalj. Oaza z okusom lipe in Naravna mineralna voda Radenska Naturelle sta osvojili veliki zlati medalji; zlati medalji sta v Radence prinesli Radenska z okusom pomaranče in Radenska z okusom maline; srebrne medalje pa so v Radenski dobili za pijače Inka, Oaza materina dušica ter za Radensko z okusom mete in limone.

»Zelo smo veseli, da je komisija tega prestižnega ocenjevanja na slepih testih tudi letos prepoznala kakovost naših izdelkov, še posebej letošnjih novosti, kot so nova okusa Oaze ter nova linija Radenske z okusom. Osnova vseh naših izdelkov je seveda mineralna voda Radenska, katere kakovost je nesporna in poznana daleč naokoli,« se je dosežka razveselil direktor Radenske Marián Šefčovič.

Na mednarodnem ocenjevanju sadnih sokov, pijač in embaliranih voda, ki poteka pod okriljem 54. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, je sicer sodelovalo 21 podjetij s kar 95 izdelki. Kot je povedal predsednik ocenjevalne komisije prof. dr. Janez Hribar, gre trend v smeri pijač z manjšo vsebnostjo sladkorja. »V Radenski ta trend z našimi inovativnimi pijačami aktivno soustvarjamo. Tako vode z okusom Oaza kot linija Radenske z okusom so izdelki z nizko energetsko vrednostjo, z malo dodanega sladkorja in povsem brez umetnih dodatkov. Vsebujejo izključno naravne arome in izvlečke ter nobenih konzervansov, barvil ali sladil. Šli smo še dlje in celo plastenko Oaze ustvarili posebej z namenom ohranjanja sestavin, ki se skrivajo v njej. Sončno rumena barva plastenke namreč varuje naravne sestavine pred svetlobo ter s tem ohranja kakovost njihovih naravnih sadnih in zeliščnih izvlečkov,« je ob tej priložnosti izpostavila Egle Wehle, vodja marketinga v Radenski.

Več informacij: Alenka Dujanović, 051 647 097, [email protected]

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".
Več o tem.