Aktualno
Aktualno
17. oktober 2023

Radenska Adriatic podprla največjo evropsko prostovoljsko akcijo pogozdovanja

Radenska Adriatic podprla največjo evropsko prostovoljsko akcijo pogozdovanja

Minuli konec tedna je na Mosorju, kraški planoti med Splitom in Omišem, potekala 37. Boranka: največja evropska prostovoljna akcija sajenja drevesnih sadik na območjih, ki so jih prizadeli požari. Med zvestimi podporniki akcije pogozdovanja je tudi Radenska Adriatic, ki bo letos že četrto leto zapored, posadila 10.000 dreves v Sloveniji in 10.000 na Hrvaškem.

V akciji pogozdovanja, ki je kar prekipevala od mladostnega optimizma, so udeleženci pod strokovnim vodstvom hrvaških gozdarjev poskrbeli za obnovitev mešanega gozda, ki ga na območju sestavljajo hrast, ciprese, bor in druge drevesne vrste. Z novo zasajenimi sadikami in semeni se je skupno število posajenih dreves v šestih letih povzpelo nad 130.000. S tem je Boranka postala največja evropska prostovoljna akcija pogozdovanja pogorišč in sijajen primer, kako se lahko pri obnovi narave povežejo številni prostovoljci, organizacije in podjetja.

Preberite več >>

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".
Več o tem.