Aktualno
Aktualno
25. oktober 2023

SVA NERAZDRUŽLJIVA

SVA NERAZDRUŽLJIVA

Zakaj so novi zamaški drugačni?

V skladu z Uredbo o zmanjšanju vpliva nekaterih plastičnih proizvodov na okolje (Uredba SUP), smo v podjetju Radenska Adriatic začeli z uvedbo novih zamaškov, ki bodo tudi po odprtju plastenke ostali pritrjeni na njo.

Gre za spremembo, ki od vseh proizvajalcev pijač zahteva uporabo nesnemljivih zamaškov od začetka julija 2024. V podjetju Radenska Adriatic smo tako del te spremembe, ki bo pripomogla k zmanjšanju količine plastičnih odpadkov ter ohranjanju čistosti našega okolja.

Kakšni so novi zamaški ?

Novi zamaški so izdelani na način, da po odprtju ostanejo trdno pritrjeni na plastenko, kar preprečuje da bi se izgubili in potencialno onesnaževali okolje. Vključujejo tudi potrošnika in mu omogočajo, da s pravilnim rokovanjem prispeva k skupnemu cilju ohranjanju čistega okolja. Zato jih nikar ne trgajte iz plastenk in po uporabi plastenko skupaj z zamaškom odvrzite v ustrezen zabojnik. Zamaški so enostavni za odpiranje in zapiranje, kot vsake novosti, pa se jih je potrebno nekoliko navaditi.

Vsak majhen korak šteje

Verjamemo, da vsak prispevek k krepitvi krožnega gospodarstva šteje. Z zmanjšanimi količinami plastike in njenemu lažjemu recikliranju bomo skupaj prispevali k ohranjanju naravnih virov, ter zmanjšali negativne vplive našega delovanja na okolje. Ne pozabimo, da samo skupaj lahko pomagamo ohraniti naš planet za prihodnje generacije.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".
Več o tem.