Za medije
Za medije
17. marec 2021

Pregled aktivnosti in uresničenih trajnostnih zavez v 2020

Pregled aktivnosti in uresničenih trajnostnih zavez v 2020

Na današnjem briefingu za novinarje smo predstavili uresničevanje svojih trajnostnih zavez ter izpostavili svojo strategijo do izbora embalaže. V preteklem letu smo v sodelovanju z zaposlenimi, partnerji ter kupci naredili pomembne korake pri doseganju trajnostnih ciljev in te še nadgrajujemo.  

»Trajnost za nas pomeni naš interni cilj, gre za našo odgovornost pri poslovanju, do okolja. Trajnost za nas ni dobiček, ampak pomeni, da gradimo prihodnost. Da bo Radenska s svojimi proizvodi tu še deset, dvajset, petdeset let in še več,« je poudaril direktor Radenske Marián Šefčovič.

Radenska Adriatic je svoje trajnostne zaveze postavila v treh sklopih, ki hkrati tvorijo tudi njihove glave vrednote: okolje, proizvodi in ljudje. »V sklopu okolje je na prvem mestu varovanje voda. To je naše osnovno vodilo, zato tudi obstaja Radenska. Poudarek je na ohranjanju narave, varovanju našega okolja in prihranku tehnoloških voda, kar nam je že uspelo z novimi procesi in tehnologijami,« je povedal Marián Šefčovič. V letošnjem letu so v podjetju pridobili certifikat zelene električne energije, med glavnimi cilji na področju okolja pa so si zastavili tudi ogljično nevtralnost do leta 2030.

V sklopu proizvodov se pozornost posveča proizvodnji zdravju prijaznih proizvodov ter vzpostavljanju ravnovesja med vračljivo stekleno embalažo, zmanjšanjem količin uporabljenih PET materialov (t.i. »lightwaighting«) ter uvedbo plastenk iz 100% rPET, ki je v celoti izdelana iz reciklirane plastike. »Naša miselnost mora biti usmerjena k temu, da embalaža ne sme postati smet v naravi, ampak mora postati surovina za nadaljnjo obdelavo. To je glavni cilj ločevanja odpadkov,« je povedal Marián Šefčovič.

Podjetje Radenska v svojo strategijo vključuje tudi ljudi. Ker podjetje s certifikatom Družini prijazno podjetje, spodbujajo različne aktivnosti, kamor vključujejo družinske člane svojih zaposlenih, prav tako pa si prizadevajo iskati ravnotežje med delom in zasebnim življenjem, kar je v trenutnih razmerah za številne posameznike velik izziv.

Pregled aktivnosti in uresničenih trajnostnih zavez v 2020 (.pdf)

Natalija Kreft Lovrenčec
Odnosi z javnostmi

[email protected]
+386 (0)41 393 639

Sporočila za medije
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".
Več o tem.