Za medije
Za medije
8. julij 2020

Radenska Adriatic Splošni bolnišnici Murska Sobota podarila denar za nakup aparature za ultrazvočno diagnostiko

Radenska Adriatic Splošni bolnišnici Murska Sobota podarila denar za nakup aparature za ultrazvočno diagnostiko

V Splošni bolnišnici Murska Sobota smo se razveselili novega aparata za ultrazvočno diagnostiko, ki smo ga kupili ob pomoči donacije podjetje Radenska Adriatic iz Boračeve. Vrhunski ultrazvočni diagnostični aparat (3D/4D) za področje ginekologije in porodništva je zaradi manjše dimenzije in teže povsem mobilen in primeren za premikanje med ambulantami in za uporabo v operacijskem bloku. Omogoča avtomatizirane biometrične meritve ploda in analizo 3D anomalij maternice. Za aparat, vreden 48.500 evrov, bo 30.000 evrov prispevala Radenska Adriatic, ostalo bo dodala bolnišnica. Za nas pomeni aparat veliko pridobitev, saj bo pripomogel k hitri diagnostiki ginekoloških in porodniških stanj.

Po besedah Egle Wehle, direktorice marketinga v Radenski Adriatic, je donacija del mozaika trajnosti, ki ga v Radenski sestavljajo skupaj z zaposlenimi. »V Radenski smo hvaležni za priložnost, da lahko prispevamo k boljšemu jutri za vse nas in za prihodnje generacije. K temu smo se zavezali kot podjetje in kot posamezniki, saj smo polovico podarjenega zneska prispevali zaposleni, s prostovoljnimi prispevki. Zato gre velika zahvala tudi vsem zaposlenim, ki resnično živijo z lokalnim okoljem,« je povedala ga. Wehle ter dodala, da je še vedno aktualen projekt Trojčki, s katerim »tri srca« ponujajo pomoč družinam novorojenih trojčkov.

Radenska Adriatic je s prispevkom pripomogla, da je naša bolnišnica korak bližje ciljem in vrednotam, ki jih s svojim delom razvijamo na področju zdravstva.

Vodstvo bolnišnice se zahvaljuje za velikodušnost, srčnost in plemenitost.

Sporočilo za medije (.doc)
Slikovno gradivo (.zip)

Natalija Kreft Lovrenčec
Odnosi z javnostmi

[email protected]
+386 (0)41 393 639

Sporočila za medije
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".
Več o tem.